طراحی دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی - دکوراسیون منزل - دکوراسیون اداری - دکوراسیون تجاری

طراحی دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی - دکوراسیون منزل - دکوراسیون اداری - دکوراسیون تجاری

پیوندها

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

 

مسلما هر یک از فضاهای خانه با دیگری تفاوت دارد، البته شاید در ظاهر همگی یک شکل باشند اما تفاوت در ماهیتشان است. احساس حاکم بر اتاق خواب  شما نباید شبیه هیچ یک از فضاهای دیگر باشد، چون اتاق خصوصی ترین فضا و یا  بهتر بگویم خلوتگاه دنج شماست. فرار از یک روز پرتنش و رسیدن به آرامش  باید یک اتفاق معمولی در اتاق خواب باشد. اما آیا یک اتاق خواب کوچک هم می  تواند زمینه را برای رسیدن به این آرامش فراهم کند؟ پاسخ من به این سوال  مثبت است! اتاق خواب کوچک شما می تواند با کمک تنها چند ایده آسان و ساده  به اتاقی رویایی تبدیل شود. شناخت باید و نبایدهای طراحی دکوراسیون داخلی ، وسعت و آرامش بیش تر را به اتاق کوچک شما خواهد آورد.
 
 
دکوراسیون اتاق خواب
اتاق خواب خلوت با کم ترین وسیله در معرض دید


۱- حذف هر گونه شلوغی در 
طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب کمجا

هر چه تعداد وسایل موجود در اتاق خواب بیش تر باشد فضا تنگ تر به نظر می  رسد. فضا را از  هرگونه وسیله کم مصرف و بی استفاده خالی و آن را خلوت  کنید. در این صورت هنگام ورود به اتاق چشمان شما به آسانی می تواند اتاق را  برانداز کند و در نتیجه اتاق بازتر و وسیع تر به نظر می رسد. حتی اگر میز  پاتختی و یا هر میز دیگری در اتاق خود دارید سعی کنید همیشه روی آن را خلوت  نگه داشته و وسایل را در کمدها جای دهید. اگر سادگی بیش از اندازه را  دوست ندارید، نهایتا مانند تصویر بالا از چند وسیله دکوری یا گیاه استفاده  کنید.
  

به کارگیری وسایل کم جا در اتاق خواب


 
 استفاده از وسایل ساده و کم جا اما شیک در اتاق خواب کوچک


۲- وسایل کمجا برای اتاق خواب کوچک

 خرید وسایل زمانی که نمی دانید باید به دنبال چه چیزی باشید می تواند به  یک چالش بزرگ تبدیل شود. پیش از خرید به اندازه گیری فضای مفید و قابل  استفاده دیوارها بپردازید. بیش تر به دنبال وسایل و مبلمان با خطوط صاف و  مستقیم باشید. وسایل با خطوط منحنی برای فضاهای کوچک مناسب نیستند. تا جایی  که می شود از وسایلی استفاده کنید که بتوانید آن ها را بر دیوارها نصب  کنید. البته نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد از نظر ساده بودن شکل و  فرم وسایل است. به این معنا که وسایل با فرم های پیچیده و تزیینات زیاد از  لحاظ بصری شلوغی زیادی را وارد اتاق خواهند کرد. حتی برای نگهداری لباس ها  به جای کمدهای جاگیر می توانید از ریل های دکوراتیو فلزی یا چوبی استفاده  کنید.

دکوراسیون داخلی اتاق خواب
میز مطالعه کم جا در اتاق خواب کوچک


۳- گوشه دنج مطالعه در 
طراحی دکوراسیون داخلی اتاق کمجا

این که اتاق خواب کوچک تنها جایی برای خوابیدن و لباس عوض کردن باشد، باوری  نادرست است. با قرار دادن یک صندلی کوچک و یک چراغ در گوشه ای از اتاق به  راحتی یک گوشه دنج و راحت برای مطالعه بسازید. برخلاف تصور، یک میز حتما  نباید فرم مستطیل شکل و پایه های قطور داشته باشد، یک شلف ساده نصب شده روی  دیوار، با پهنای ۴۰ سانتی متر هم می تواند همان نفش را برای شما بازی کند.  تصاوری بالا می توانند ایده های خوبی برای میز مطالع در اتاق خواب کوچک  باشند.

 

 

 طراحی داخلی اتاق خواب
 استفاده از طبقه های دیواری ساده برای نگهداری اشیا

اتاق خواب کودک
استفاده از زیر تخت به عنوان محل ذخیره



  

 جداسازی قسمتی برای لباس ها بدون کمدهای بزرگ و جاگیر


۴- فضاهای ذخیره سازی در اتاق خواب کمجا

برای نجات اتاق از شلوغی و خلوت و منظم نگه داشتن فضا، استفاده از سبدهای  تزیینی و قفسه ها و طبقه های دیواری برای ذخیره سازی اشیا و عناصر مختلف که  لازم نیست دیده شوند بسیار توصیه می شود. در این خصوص نوآور و مبتکر  باشید. حتی از فضای زیر تخت نیز استفاده کنید و با قراردادن سبدها و جعبه  های درآن فضا، فضاهای ذخیره سازی نو در 
طراحی دکوراسیون داخلی اتاق به وجود آورید. در این صورت می توانید برای قرار دادن کتاب ها مجله ها و اسباب بازی های فرزندانتان نیز جای مشخص تدارک ببینید.

 

 

ترکیب رنگ های روشن و تیره در اتاق خواب کوچک

مطلب مرتبط: به کارگیری رنگ خاکستری مایل به قهوه ای در دکوراسیون داخلی

 

 ترکیب رنگ های روشن و تیره در اتاق خواب کوچک

 

 

  ۵- رنگ در اتاق خواب کوچک

رنگ های تیره در یک اتاق کوچک می تواند باعث تنگ تر و کوچک تر به نظر آن  شود. اگر به استفاده از رنگ های تیره برای اتاق خواب کوچک خود علاقه زیادی  دارید، برای وسایل جانبی از قبیل کوسن ها، قالیچه ها و ملحفه تخت خواب از  رنگ های تیره مورد علاقه خود استفاده کنید و برای رنگ قسمت های اصلی  دکوراسیون از قبیل دیوارها و سقف از رنگ روشن استفاده کنید تا فضا باز و  وسیع به نظر برسد. تا آن جا که می شود نور طبیعی را به داخل اتاق خواب خود  راه دهید زیرا نور طبیعی در بزرگ نمایی فضا بسیار خوب عمل می کند. اگر تم  رنگی اصلی اتاق خواب را روشن در نظر بگیرید، برای انتخاب رنگ سایر وسایل با  محدودیتی مواجه نخواهید شد و به راحتی می توانید رنگ های تیره تر را با آن  ترکیب نمایید.

 

 انتخاب تخت متناسب با ابعاد اتاق 

 


 

 تناسب تخت با اتاق و سایر وسایل

 

مطلب مرتبط: طراحی داخلی اتاق خواب ستودنی برای کودکان

 ۶- تعیین مقیاس دکور را با اندازه تخت در اتاق کمجا

مسلما شاخصه اول تخت خواب راحتی آن برای استراحت و خوابیدن است، اما در  اتاق خواب کوچک کمی انتخاب مشکل به نظر می رسد. بسته به اندازه اتاق خواب،  تخت خوابتان می تواند به نقطه کانونی در فضا تبدیل شود. وجود یک تخت خواب  بزرگ در یک اتاق کوچک می تواند سبب شود تا اتاق بسیار تنگ و ناراحت به نظر  برسد.برای اتاق خواب کوچک خود تخت خوابی کوچک تر و ظریف در نظر بگیرید و از  میز کنار تختی مناسب با آن استفاده کنید. البته تخت خواب تاشو هم می تواند  گزینه مناسبی باشد.


طراحی ساده و متفاوت سقف اتاق خواب

 

   
۷- جذابیت های دیداری سقف اتاق خواب کمجا

در یک اتاق خواب به خاطر وضعیت قرارگیری برای خوابیدن، ناخودآگاه سقف را  زیاد خواهیم دید. در واقع می توان گفت در سال های اخیر، دکوراسیون سقف در  اتاق خواب به کاری محبوب تبدیل شده است. در حقیقت این کار می تواند یک بعد  پنجم را به اتاق بیفزاید، که اغلب نادیده گرفته می شود. اگر اتاقی با سقف  استاندارد دارید تو صیه می کنیم سقف را با رنگی روشن رنگ آمیزی کنید. این  کار سبب ایجاد خطای دید شده و اتاق را باز و وسیع نشان  می دهد، برعکس سقفی  که با رنگ تیره رنگ آمیزی شود اتاق را تنگ و خفه می کند. سقف شما هرچه  ساده تر باشد، از شلوغی اتاق جلوگیری می کند. در صورتی که به آویز و لوستر  علاقه دارید مدل های ساده و کوتاه آن را انتخاب نمایید.

 

 
وسایل کوچک متناسب با اندازه اتاق خواب

 


۸- انتخاب وسایل متناسب با اندازه اتاق کمجا

انتخاب وسایل و مبلمان بزرگ باعث می شود اتاق کوچک تر به نظر برسد. اندازه  وسایل را متناسب با مقیاس اتاق انتخاب کرده و از انواعی که اندازه کوچک تر  دارند استفاده نمایید. همپنین تا حد امکان وسایلی را بخرید که چند منظوره  بوده و هم زمان بتوان از آن استفاده های گوناگون کرد. این که شما از یک  وسیله بتوانید چند استفاده مختلف داشته باشید در هزینه و فضای اتاق خواب  صرفه جویی خواهید کرد.

 

  چیدمان تلویزیون در اتاق خواب کوچک

 ۹- بودن یا نبودن تلویزیون در اتاق کمجا

 داشتن یک تلویزیون در اتاق خواب کاملا اختیاری است و بستگی به اولویت های  شخصی شما دارد. اما اگر تمایل دارید در اتاق خواب خود تلویزیون داشته  باشید، یا از تلویزیون های کوچک استفاده نمایید و یا تلویزیونی را بخرید که  دارای صفحه نمایش تخت و قابل نصب بر روی دیوار باشد. ترکیب درب کمد و  تلویزیون هم می تواند ایده مناسبی باشد.

 

 

 ایجاد نقطه کانونی بالای تخت توسط طراحی دکوراسیون داخلی هنرمندانه

 

 

 
ایجاد نقطه کانونی با نصب پنجره


 ۱۰- ایجاد یک نقطه کانونی برای اتاق کمجا

 

اگر شما یک اثر هنری فوق العاده زیبا دارید دارید، آن را بالای تخت خود  بیاویزید و چشم ها را از قست های دیگر اتاق به سمت تخت خوابتان جذب کنید.  اگر تخت خواب جذابی ندارید و به جای آن میز توالت به نظرتان زیبا و خاص می  آید و علاقه مندید در جایگاه نقطه کانونی قرار بگیرد، یک گلدان رنگی زینتی  را روی آن قرار دهید تا نظرها را به آن سمت بکشاند. در دکوراسیون اتاق خوب  خود ایجاد جذابیت و گیرایی کنید تا کوچکی اتاق خوابتان به چشم نیاید. این  نقطه کانونی می تواند خیلی ساده ایجاد شود، مانند تصاویر بالا، مثلا رنگ  آمیزی خاص یک دیوار و یا حتی آینه ای قدیمی در بالای تخت.

 کلام آخر : من همیشه براین اعتقاد بوده و هستم که تغییرات بزرگ حتما نیاز  به هزینه های زیاد ندارند، اگر شما با اصول و نکات مهم طراحی آشنا باشید به  راحتی می توانید این تغییرات بزرگ را با درخانه خود ایجاد نمایید.


مطلب مرتبط: تغییر دکوراسیون منزل با کمترین هزینه

 

  • طراح دکورساز

 


حداقل فضای پیشنهاد شده برای کارمندان در طراحی دکوراسیون داخلی اداری به شرح زیر است:


فضای پایه برای نوشتن و تایپ کردن ۴ متر مربع

فضای اضافه برای قرار دادن اوراق در یک طرف ۱ متر مربع

فضایی اضافه برای قرار دادن فایل ۱ متر مربع به ازای هر فایل

فضای ملاقات به ازای هر صندلی اضافه ۱٫۵ متر مربع

دفتر کار باز Open Office  : فضای کاری باز غیر محصور برای بیش از ۱۰ نفر – مناسب فعالیت های مستلزم ارتباط مداوم و کارهای با سطح تمرکز پایین

فضای کار گروهی Team Space  : فضای کاری نیمه بسته پارتیشن مناسب برای ۲ تا ۸ نفر و مناسب برای کارهای گروهی نیازمند ارتباط مداوم و سطح تمرکز متوسط

اتاقک کار  Cubicle : فضای کاری نیمه بسته پارتیشن اداری مناسب برای ۱ نفر و مناسب برای مشاغلی که ارتباط و سطح تمرکز متوسط نیاز دارند.

دفتر کار خصوصی  Private Office : فضای کاری بسته برای فعالیت های محرمانه و اموری که نیازمند سطح تمرکز بالا اند و یا فعالیت هایی که شامل ملاقات های کوتاه زیادی در طول روز اند.

دفتر کاری مشترک  Shared Office : فضای کاری بسته برای ۲ یا ۳ نفر و مناسب فعالیت های با تمرکز متوسط و کارهای گروهی در قالب گروه های کوچک است.

اتاق گروهی Team Room : فضای کاری بسته برای ۴ الی ۱۰ نفر و مناسب برای کار گروهی که ممکن است محرمانه باشد در عین حال نیاز به ارتباط مداوم درون گروهی دارد.

باجه مطالعه  Study Room : فضای کاری بسته برای یک نفر مناسب برای فعالیت های کوتاه مدت نیازمند تمرکز

سالن کار راحت Work Lounge : فضای کاری سالن مانند مناسب ۲ الی ۶ نفر که نیازمند هم فکری و یا تعامل آنی است

جایگاه موقت Touch Down : فضای کاری باز برای یک نفر مناسب فعالیت های کوتاه مدت که نیازمند سطح تمرکز پایین است.

طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای ملاقات:

حداقل فضای پیشنهاد شده برای هر فضای ملاقات در دکوراسیون اداری :

فضای ملاقات ملاقات باز ۱٫۵ متر مربع به ازای هر نفر

فضای ملاقات بسته ۲ متر مربع به ازای هر نفر

فضای ملاقات همراه با تجهیزات و مبلمان ۳ متر مربع به ازای هر نفر

نقطه ملاقات ( کاربران ایستاده ) ۱ متر مربع

اتاق ملاقات کوچک Small meeting room : فضای ملاقات بسته برای ۲ تا ۴ نفر و مناسب برای تعاملات رسمی و غیر رسمی

اتاق ملاقات بزرگ  Large meeting room : فضای ملاقات بسته برای استفاده ۵ تا ۱۲ نفر ، جهت بحث و تعاملات رسمی

فضای ملاقات کوچک Huddle  : فضای ملاقات باز یا نیمه باز برای ۲ تا ۴ نفر و مناسب تعاملات کوتاه و غیر رسمی

فضای ملاقات بزرگ  Training Area : فضای ملاقات باز یا نیمه باز برای تعداد تا ۱۲ نفر و مناسب تعاملات کوتاه غیر رسمی

اتاق فکر  Brain Storm Room : فضای ملاقات بسته برای ۵ الی ۱۲ نفر و مناسب جلسات اتاق فکر و کارگاه ها

نقطه ملاقات Meeting Point : یک نقطه ملاقات باز برای ۲ الی ۴ نفر برای جلسات موقت و غیر رسمی

طراحی دکوراسیون داخلی فضای پشتیبانی :

بایگانی Filing Space  یک فضای بسته برای نگهداری اسناد

انبار  Strong Space   یک فضای باز یا بسته برای نگهداری وسایل کاری رایج

فضای چاپ و کپی Service Point یک فضای باز یا بسته مجهز به تجهیزات و لوازم چاپ و کپی و اسکن و …

محل صندوق های پستی  Mail Area : یک فضای باز یا بسته که کارمندان نامه های ورودی خود را از آنجا دریافت و یا نامه های خروجی را در این محل قرار می دهند

بوفه  Pantry Area : محلی باز یا بسته برای تدارک نوشیدنی ها و خوراکی های کارشناسان

محوطه استراحت  Break Area : فضای نیمه باز یا بسته برای استراحت میان کار

محوطه کمدهای شخصی  Locker Area : فضای نیمه باز یا بسته برای قرار دادن وسایل شخصی کارشناسان

اتاق دخانیات Smoking Room : فضای بسته برای استعمال دخانیات

کتابخانه Library : فضای نیمه باز یا بسته برای مطالعه

اتاق بازی  Games Room  : فضای بسته برای انجام بازی و تفریح کارشناسان

فضای انتظار  Waiting Area : فضایی باز یا نیمه باز برای انتظار مراجعه کنندگان

فضای تردد: راهرو های اتصال مناطق مختلف شرکت به یکدیگر

مطلب پیشنهادی: طراحی دکوراسیون اداری شرکت چاپ و تبلیغات

  • طراح دکورساز


ابتدا به تعریف واژه مینیمال یا مینی مال پرداخته و به سوال مینیمال یعنی چه پاسخ می‌دهیم. کلمه مینیمال واژه‌ای لاتین است. minimal در لغت به معنی حداقل است. اصطلاح مینیمالیست نیز با توجه به محل کاربرد آن به معنی حداقلی و استفاده بردن از حداقل‌ها است. به همین منظور مینیمالیست‌ها به ساده بودن و ساده گرایی شهرت دارند. در هنر نیز مینیمالیسم یک سبک بوده و هنرمند طرح اثر خود را با ساده‌ترین و حداقلی‌ترین ویژگی‌ها و جزییات خلق می‌کند.

پس می‌توان گفت ساده گرایی همان مینیمالیسم بوده و در صنعت دکوراسیون نیز به ساده‌تر کردن فضا و محیط و استفاده حداقلی از لوازم در هر بخش سبک مینیمال گفته می‌شود. سبکی که یکی از معروف‌ترین سبک‌های طراحی دکوراسیون داخلی به شمار می‌رود.



با توجه به تعریف مینیمال اکنون به روشنی می‌توانیم مواردی هم چون ایده‌های یک دکوراسیون مینیمال، طراحی و پیاده سازی آن و در انتها تغییر سبک خانه‌های مرسوم به سبک طراحی دکوراسیون داخلی مینیمال را مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهیم.

در ابتدا به سراغ ایده‌های مینی مالیستی در خانه می‌رویم. اتاق‌ها شامل اتاق خواب، اتاق کار، اتاق کودک و اتاق پذیرایی (نشیمن) آشپزخانه، لابی‌ها، دفاتر اداری و حتی دکوراسیون‌های تجاری مانند فروشگاه‌های پوشاک و … در لیست بررسی ایده‌های مینیمال مطالب بعدی ما قرار دارند.

  • طراح دکورساز